Yağlı Boya Nedir? Yağlı Boya Nerelerde Kullanılır?

Yağlı boya aynı zamanda sentetik boya adıyla da bilinir. İç ve dış mekanlarda güvenle kullanılabilir. Solvent bazlı ve kurşunsuz olan boya ahşap, sıva, metal, beton gibi bütün yüzeylerin üzerine uygulanabilir. Yüksek kapatıcılık özelliğine sahiptir.
11-03-2024
Dakika
Yağlı Boya Nedir? Yağlı Boya Nerelerde Kullanılır?
Yağ bazlı boya her yüzeye uygulanabilir ama bu boyanın uygulandığı yüzeyler temizlenmeden farklı cinste boya ile boyanamaz. Yağlı boya yüzeylerin olduğu gibi aynı zamanda hobi ürünlerinin boyanmasında da kullanılır. Tablo ve diğer sanatsal ürünlerin boyanmasında da yağlı boyalar tercih edilir. UV ışınlarına, suya ve ağır iklim şartlarına dayanıklıdır. Bu sayede kara ve deniz araçlarının boyanmasında tercih edilir.

Yağlı Boya Nedir?

Yağlı boya yüzeylerin boyanmasında kullanılan en eski boya çeşitlerinden biridir. Yüksek kapatıcılık özelliğinin yanında ayrıca uygulanması pratiktir. Polisan yağlı boya su bazlı, solventli, akrilik, plastik tüm boyaların üzerine herhangi bir kazıma işlemine ihtiyaç duyulmadan kullanılır. Yoğun yapısı ile boyandığı yüzeyi homojen olarak kaplar. Polisan tarafından üretilen yağlı boyalar renklerinin canlılığı ile dikkat çeker. Yağlı boya özellikleri arasında uzun ömürlü olması bulunur. Yağlı boya çeşitleri şu şekilde bulunur:

       Parlak yağlı boya

       Mat yağlı boya

       Yarı mat yağlı boya

Yağlı Boya Renkleri

Yağlı boya renklerinin canlılığı ile dikkat çeken bir boya çeşididir. Yeni rengini alan yüzey estetik görünümü ile dekorasyona özel bir hava katar. Beyaz yağlı boya yüzeylere asil bir görünüm kazandırır. Beyazın yanında farklı renkleri de üstün kalitede olarak markanın ürünleri arasında bulmak mümkün olur. Boyayı uygulama öncesinde sentetik tiner ile inceltmek gerekir. %10 oranında inceltilen boya rulo ve fırça ile uygulanabilir. Boyama işleminin oda sıcaklığında olan ortamda yapılması gerekir.

       Ahşap rengi yağlı boya

       Altın rengi yağlı boya

       Açık kahverengi yağlı boya

       Gri yağlı boya

       Beyaz yağlı boya

Polisan primera parlak yağlı boya renklerini inceleyebilir ve ahşap, metal, beton istediğiniz bütün yüzeyleri boyayarak sanatsal görünümler elde edebilirsiniz. Yüzeye tam yapışır ve kabarma yapmayan yağlı boya bu özelliği ile uzun ömürlüdür. Yüzeyin uzun zaman tekrar boyanmasına gerek kalmaz.

yagli boya 

Yağlı Boya Nerelerde Kullanılır?

Yağlı boya kullanım alanı en geniş boya çeşitleri arasında yer alır. Bu özelliğini farklı türde boyaların üzerine de uygulanabiliyor olması ile kazanır. Yüzeyde bulunan boyanın kazınmasına gerek bulunmaz. Bunun yanında ahşap yüzeylerin ilk kez boyanıyor olması halinde öncelikle budaklar varsa bunlar yakılmalıdır. Eski boya kazınarak zımparalanmalıdır. Zımpara sonrasında renksiz ahşap koruyucu ile yüzey doyurulmalı ve altına astar uygulanmalıdır. Boyanın iki kat olarak uygulanması gerekir ve her kat arasında bir gün beklenmelidir.

Yağlı boya fiyatları bütçe dostu olarak Polisan tarafından sunulur. Ahşap mobilyalarınızı, mutfak dolaplarınızı, bahçe mobilyalarınızı, metal eşyaları, yat ve tekneleri boyamak mümkündür. Taş, tuğla, beton, kiremit yüzeyler de boyanabilir. Yağlı boya kullanarak evinizin dekorasyonuna ufak dokunuşlar yapabilirsiniz. Boyası aşınmış ahşap ve metal eşyalarınızı boyayarak yeni görünüme ekonomik maliyetlerle kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Rengini beğenmediğiniz ahşap ve metal eşyalarınızın rengini Polisan ahşap ve metal boyalar ile değiştirebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.