Taş Vernik Nedir? Taş Vernik Nerelerde Kullanılır?

Polisan taş vernik üzerine uygulandığı yüzeylerin su yalıtımını sağlar. Su yalıtımı yapmanın yanında darbelere karşı dayanıklılığını artırır. Geniş bir kullanım alanına sahip olan bu ürün ile sert bir yüzeye sahip olan tüm yüzeyler ve ürünlerin ömrü uzatılabiliyor. Uygulaması pratik olan bu ürünle binaların su yalıtımını yapmanız mümkün oluyor. Aynı zamanda doğal taş, mermer, beton, sıvalı yüzeyler, yapay taşlar, gazbeton, tuğla ve briket ile yapılmış yüzeylerin koruma altına alınması da mümkündür. Parlak taş vernik kullanılması ile yüzey su, nem, rutubete karşı koruma altına alınırken aynı zamanda parlak ve şık bir görünüm elde edilmesi mümkün olur. Özellikle mutfak tezgahları, banyo, mutfak, tuvalet gibi alanlarda bulunan seramik ve fayanslarınızı koruma altına alabilirsiniz. Sık temizlediğiniz bu alanlarda seramik ve fayansların kısa sürede aşınmasının önüne geçebilirsiniz. Tarihi eserlerin üzerine uygulanarak da ağır iklim şartlarından etkilenmesinin önüne geçilebilir.
15-05-2024
Dakika
Taş Vernik Nedir? Taş Vernik Nerelerde Kullanılır?

Taş Vernik Nedir?

Taş vernik boyası uygulandığı yüzeyin su yalıtımını sağlayan bir üründür. Uygulandığı yüzeyin üzerinde film tabaka oluşturmaz ve doğal görünümünü muhafaza ederek koruma altına alır. Mat taş vernik özellikle tarihi eserlerde tercih edilir. Bu şekilde eserin tarihi dokusu korunurken aynı zamanda gelecek nesillere de bozulmadan kalması sağlanır. Bu ürün su yalıtımı yapmakla kalmaz aynı zamanda UV ışınlarının da yüzeye zarar vermesinin önüne geçer.

Mermer vernik mutfak tezgahlarının çizilmeye, lekelenmeye karşı dayanıklı olmasını sağlar. Su yalıtımını yapmanın yanında bu ürün aynı zamanda yüzeyin ısıya karşı dayanıklılığını da artırır. Mutfak tezgahlarının üzerine uygulandığında sıcak tencerelerinizi endişe etmeden tezgahın üzerine güvenle koyabilirsiniz. Bahçe ve teras gibi açık alanlarda bulunan bütün yüzeyler üzerine uygulayarak estetik görünmeleri aynı zamanda yalıtımlı ve dayanıklı olmaları sağlanır. Hızla kuruyan bu ürünü uyguladığınız yüzeyleri 2-3 saat sonra hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Taş Vernik Nasıl Kullanılır?

En iyi taş vernik Polisan tarafından üretilir ve bu ürünü kullanmak için boya profesyoneli olmanıza da gerek yoktur. Polisan tarafından üretilen rulo, fırça gibi ürünlerle olduğu gibi püskürtme yöntemi ile de uygulamanız mümkün olur. Taş verniğin üzerinde kullanım talimatları bulunur ve uygun şekilde kullandığınız takdirde maksimum seviyede verim almanız mümkündür. Ürünü, maksimum performans almak için şu şekilde kullanmalısınız:

·        Uygulanacak olan yüzeyi kir, toz ve yağ gibi verniğin yüzeye tutunmasını önleyecek maddelerden arındırmalısınız.

·        Verniğin uygulanacağı yüzeyde çatlak ve oyuklar olması halinde tamir harcıyla tamirini yapmalısınız.

·        Taş vernik kullanıma hazır olarak sunulur. İnceltmeye gerek olmadan direkt olarak yüzeye sürebilirsiniz.

·        Tam yalıtımın ve korumanın sağlanması için yüzeyi tam olarak kaplamasına dikkat etmelisiniz.

·        Gerekli durumlarda ikinci katı ilk katın kurumasının ardından uygulamalısınız.

Taş Vernik Nerelerde Kullanılır?

Kokulu taş vernik kullanım alanı oldukça geniş olması ile dikkatleri çeker. Su yalıtımı ve dayanıklılığın artırılması amacıyla geliştirilmiş bir üründür. Bu amaçla üretilmiş olan ürünü su, ısı yalıtımı olmasını ve dayanıklılığının artmasını istediğiniz bütün yüzeylerde kullanabilirsiniz. Taş vernik kullanım alanları aslında yaratıcılığınız ile doğru orantılıdır. Hobi olarak üretimini yaptığınız yapay ve doğal taşlardan oluşan ürünlerin üzerine uygulayarak kalıcı hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Mat taş vernik ya da parlak taş vernik olarak farklı beğenilere uygun olarak imal edilen bu ürünü şu alanlarda kullanmanız mümkün olur:

·        Mermer

·        Doğal, yapay taşlar

·        Cam mozaik

·        Mutfak tezgahı

·        Seramik, fayans zeminler

·        Binaların dış cepheleri

·        Balkon, bahçe ve teras yüzeylerinin su yalıtımında

·        Tarihi eserlerin koruma altına alınmasında

·        Küfeki taşı üzerine

·        Gazbeton, briket ve tuğla yüzeylerde

·        Sıvalı yüzeylerde

Taş Vernik Fiyatları

Polisan taş vernik fiyatları ekonomik ve kaliteli olması ile dikkatleri çekmektedir. Müşteri memnuniyetine önem veren Polisan kaliteli ürünlerini uygun fiyatlarla sunuyor. Uygulandığı yüzeylerin doğal görünümünü korurken aşınmasını önleyen taş vernik dekorasyonların sık yenilenme ihtiyacını ortadan kaldırır.

Patlatma taş vernik ile doğal taşlarla üretilmiş, küvet, lavabo, mutfak tezgahı, bahçelerde bulunan süs havuzları, yürüyüş yollarının aşınmasının önüne geçilir. Uygun fiyatlı olan taş vernik üzerine uygulandığı yüzeyi olduğu gibi bütçelerinizi de koruma altına alır. Uygulaması kolay, uygun fiyatlı taş verniği kendiniz uygulayabilir ve işçilik maliyetinden de tasarruf edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.