İç Cephe Boyası Nasıl Seçilir? Boya Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İç cephe boyası dekorasyonun en önemli noktaları arasında yer alır. Pek çok kişi iç cephe duvarların boyanması sırasında gerekli dikkati göstermez. Bu durumda ise alınan sonuçtan memnun olunmaz. Oysa boyanın doğru seçilmesi ile birlikte dekorasyon tamamlanır. Küçük mekânlar daha geniş ve ferah görünebilir. İç cephe boyama için kaliteli boyanın seçilmesi halinde uzun yıllar kullanılması mümkün olur.
31-07-2024
Dakika
İç Cephe Boyası Nasıl Seçilir? Boya Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İç cephe boyası dekorasyonun en önemli noktaları arasında yer alır. Pek çok kişi iç cephe duvarların boyanması sırasında gerekli dikkati göstermez. Bu durumda ise alınan sonuçtan memnun olunmaz. Oysa boyanın doğru seçilmesi ile birlikte dekorasyon tamamlanır. Küçük mekânlar daha geniş ve ferah görünebilir. İç cephe boyama için kaliteli boyanın seçilmesi halinde uzun yıllar kullanılması mümkün olur.

Ev boyama sırasında boya seçimi sırasında bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Bu noktalara dikkat ettiğiniz takdirde estetik görünüm elde edebilirsiniz. Duvarlarınız ile uyumlu olan boyayı seçerek boya ustasına ihtiyaç duymadan kendiniz de boyayabilirsiniz. En fazla yapılan yanlışlar arasında kişinin beğenilerini değil modayı ön planda tutması da bulunur. Oysa aslında beğenmediğiniz bir renkte duvarlarınızı boyadığınız takdirde kısa sürede sıkılabilir ve tekrar boyama ihtiyacı duyabilirsiniz.

Ev boyası rengi seçimi dekorasyon ile uyumlu olmalıdır. Bu şekilde mobilyalarınız, halılarınız ve diğer eşyalarınız ile tam bir uyum yakalayabilirsiniz. Günümüzde boya renkleri geniş bir yelpazede sunuluyor. Bu sayede her beğeniye ve dekorasyona uygun renkte duvar boyasının bulunması mümkün oluyor. Siz de hazırlanmış olan boya kartelalarını inceleyebilir ve dekorasyonunuz ile en fazla uyum sağlayan boyayı seçebilirsiniz.

İç Cephede Hangi Boya Kullanılmalı?

İç cephede hangi boya kullanılmalı çok fazla merak edilen konular arasında yer alır. Boya seçimi yapacak kişiler için geniş seçenekler bulunur. Günün büyük bir kısmının geçirildiği evlerin duvarları boyanırken doğru ürünün seçilmesi ile uzun yıllar yenilenmesine gerek kalmaz.

Su bazlı boya nefes alabilen yapısı ile duvarlarda rutubet oluşumunun önüne geçer. Aynı zamanda kokusuz olması ile boya yapıldıktan hemen sonra kullanılmaya başlanabilir. Silinebilir özelliği oldukça fazladır. Kaliteli boya tercih ederek dilerseniz duvarlarınızın rengini rahatça değiştirebilirsiniz.

İç cephe boyası için ekonomik çözümler aradığınız takdirde plastik boya tercih edebilirsiniz. Plastik boyalar ekonomik fiyatları ile her bütçeye hitap eder. Günümüzde plastik boyalar kaliteli ve uzun yıllar kullanılmaya uygun olarak üretiliyor. Duvar boyaları sıva, alçı, saten alçı üzerine olacak şekilde farklı özellikte bulunur. Bunlar arasından siz de duvarınızın yapısına uygun olanı seçerek boyayabilirsiniz.

Boya Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

En iyi iç cephe boyası ile duvarlarınızın estetik ve temiz görünmesini sağlayabilirsiniz. Uygulaması kolay boyayı seçerek duvarlarınızı kendiniz boyayabilirsiniz. Duvarlarınızı boyadıktan sonra alacağınız sonuçtan memnun olmak için şu noktalara dikkat etmelisiniz:

      Dekorasyon ile uyumlu renk seçmek: Dekorasyonda yenilikler yapmak istediğiniz takdirde farklı renkler seçebilirsiniz.

      Temizlenebilir olması: Duvarları sık sık boyamak istemediğiniz takdirde silinebilir boya tercih etmelisiniz. Silinebilir özellikte boyayı tercih ederseniz lekelendiğinde, tozlandığında silerek uzun yıllar boya ihtiyacı duymadan kullanabilirsiniz.

      Duvarın boyaya uygun olması: Duvarın özelliklerine uygun boya alarak boyadan yüksek verim alabilirsiniz. Aynı zamanda mutfak gibi nem ve buharın yoğun olduğu yerlerde su bazlı nefes alan boyaları tercih edebilirsiniz.

      Boyanın özellikleri: Günümüzde silinebilir, antialerjik gibi çeşitli özelliklere sahip boyalar üretiliyor. Siz de bu boyalar arasından sizin için uygun olduğunu düşündüğünüzü seçebilirsiniz.

      Kalitesi: İç cephe duvarları kaliteli boya ile boyandığı takdirde uzun yıllar boyanın rengi solmadan kullanılabilir. Her yıl ya da iki yılda bir duvarlarınızı boyamak zorunda kalmamak adına kaliteli boya tercih etmelisiniz.

      Fiyatı: İç cephe boya fiyatları her bütçeye uygun olarak bulunur. Siz de plastik boya, silikonlu boya, su bazlı boyalar arasından bütçenize uygun olanı seçebilirsiniz.

İç cephe duvarlarının olduğu gibi tavanların da boyanması gerektiğinde tavan boyası da ekonomik maliyetlerle Polisan ürünleri arasından alabilirsiniz. Geniş renk kartelası içinden dekorasyonunuza uygun olanı seçebilirsiniz. Solmayan renklere sahip duvar boyalarını her zaman yeni görünümü ile kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.