Silikonlu Boya Nedir? Silikonlu Boyaya Su Katılır mı?

Silikonlu boya nefes alabilir yapıya sahip boyalar arasında yer alır. Su itici özelliği ile suya dayanıklıdır. Duvarlarda nem oluşmasının önüne geçer. Silikon bazlı boya dayanıklı olması sayesinde gün geçtikçe daha fazla tercih edilmektedir. Silikonlu boyalar iç cephelerde güvenle kullanılabilir. Yüksek kapatıcılık özelliğine sahiptir. Uygulaması kolaydır zamandan tasarruf edilmesini sağlar. İç cephe ve dış cephe duvarların boyanmasında kullanılabilir. İç ve dış cephelerde boya seçiminde en fazla tercih edilen ürünler arasında yer alır.
14-03-2024
Dakika
Silikonlu Boya Nedir? Silikonlu Boyaya Su Katılır mı?

Silikonlu Boya Nedir?

Polisan silikonlu boyalarını iç cephe ve dış cephe için üstün kalitede üretir. Ayrıca geniş renk skalası ile her beğeniye hitap eder. Duvarların nefes almasını sağlayan özelliği ve silinebilir olması ile uzun ömürlü boyadır. Kolay uygulanabilen özelliği ile siz de evinizin duvarlarını silikonlu boya ile rahatça boya ustasına ihtiyaç duymadan boyayabilirsiniz. Silikonlu boyanın gün geçtikçe daha fazla tercih edilmesini sağlayan özellikleri arasında şunlar yer alır:

       Yüksek kapatıcılık

       Silinebilir

       Kokusuz

       Su yalıtımı sağlar

       Nem ve küf oluşumunu önler

       Dekoratiftir

       Nefes alabilir yapıdadır

       Su buharı geçirgenliği vardır duvarlarda kabarma yapmaz

Silikonlu Boya Nasıl Kullanılır?

Polisan dekora plastik silikonlu boya iç cephelerde kullanılır. Alçı, sıva, beton ve eternit yüzeylerde kullanılabilir. Boya öncesinde yüzeyin tozdan ve kirden arındırılması gerekir. Yüzeyde çatlaklar ve delikler olması halinde önceden tamirinin yapılması gerekir. Daha önce solventli boya uygulanmış yüzeylerin astarlanması gerekir.

Alçılı yüzeylerde ilk kez boyanın uygulanacağı yüzeylerde önce tozlanmayı önleyecek astar yapılmalıdır. Astar uygulanmasının ardından kurumasının beklenmelidir. Astarlanan yüzeylerin kuruması için 18-24 saat beklendikten sonra ise 2 ya da üç kat olarak sürülür. Boyama sırasında her kat arasında 3 saat olmalıdır. Ancak bu durum yapılan boyaya ve yüzeye göre değişiklik gösterebilir.

silikonlu boya nasil kullanilir

Silikonlu Boya Silinir mi?

Silikonlu iç cephe boyası silinebilir özelliğe sahiptir. Leke tutmaz ve silinerek temizlenmesi mümkün olur. Bu özelliği özellikle çocuklu ve kalabalık ailelerin tercihidir. Neme dayanıklı ve su buharı geçirgenliği ile banyo ve mutfak gibi buharın yoğun olduğu mekanlarda rahatça kullanılır. Kokusuz olması ile iç duvarlarda tercih edilir. Boya sonrasında evin havalandırılmasına ve beklenmesine gerek olmaz hızla kurur ve kullanılmaya başlanır.

Silikonlu dış cephe boyası kendi kendini temizleme özelliğine sahiptir. Bu sayede dış cephenin her zaman temiz görünmesi mümkün olur. Aynı zamanda UV ışınlarına, yoğun yağışlara dayanıklıdır. Kabarmaz, aşınmaz ve dış cephelerde de güvenle kullanılır. Dış cephede yağıştan ve nemden dolayı biriken su damlacıklarını dışarı doğru iterek içeri nüfus etmesini önler. Dış cephelerde kendini temizleme özelliği ile uzun yıllar kullanılabilir.

Silikonlu Boyaya Su Katılır mı?

Silikonlu boya inceltilerek kullanılır. İç cephe boyalarında inceltilme %20- %25 oranında su karıştırılarak gerçekleştirilir. Suyun boyaya katılmasının ardından homojen hale gelmesi için birkaç dakika karıştırılması gerekir. Su ile inceltildikten sonra bir kg boya ile ortalama 12-14 m2 alanın boyanması mümkün olur. Bu şekilde boyanacak yüzeyin ölçüsünün bilinmesi halinde alınacak olan boyanın miktarının bilinmesi mümkün olur. Boyaların içeriğine göre sarfiyatları değişiklik gösterebilir.

Polisan 20 kg silikonlu boya fiyatları bütçe dostu olmaları ile beklentilerin üzerine çıkar. Geniş renk skalasına sahip olması ile her dekorasyon ile uyumlu olan silikonlu boyayı alarak kullanabilirsiniz. Ekonomik fiyatlı olmasının yanında ayrıca uygulama kolaylığı ile işçilik maliyetinin de azalması sağlanır. Dekoratif, silinebilir olan boyayı uzun yıllar boyunca kullanmak mümkün olur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.