Dış Cephe Boyama Nasıl Yapılır? Dış Cephe Boyama Hangi Mevsim Yapılmalı?

Binaların iç cephelerinin olduğu gibi dış cephelerinin de boyalarının yenilenmesi gerekir. Bunun yanında iç cephe ile dış cephe boyaları arasında farklılıklar bulunur. Dış cephe boyası yapılırken bu amaçla üretilmiş boyaların kullanılması gerekir. Binaların dış cephelerinin yağmur, rüzgar, güneş ışınları ile direkt temas etmesi göz önünde tutulmalıdır. Bu noktalar göz önünde tutularak kaliteli ve uygun özellikte boya seçilmelidir.
03-07-2024
Dakika
Dış Cephe Boyama Nasıl Yapılır? Dış Cephe Boyama Hangi Mevsim Yapılmalı?

Dış Cephe Boyama Nasıl Yapılır? Dış Cephe Boyama Hangi Mevsim Yapılmalı?

Dış cephe boyama nasıl yapılır, dış cephe boyama hangi mevsim yapılmalı sorularınızın cevabını yazımınızın devamında bulabilirsiniz. Yazımızda verdiğimiz bilgilerden yararlanarak dış cephe boyamayı kusursuz şekilde yapabilirsiniz.

Dış Cephe Boyama Nasıl Yapılmalı?

Dış cephe boyaları binaların estetik görünmesini sağlar. Binanın dışında koruyucu bir katman oluşturan dış cephe boyama yapılırken uyulması gereken kurallar bulunur. Bu kurallara uyarak boyama işlemi kusursuz olarak yapılır. Dış cephe boyama şu şekilde yapılarak mükemmel sonuçlar alınabilir:

      Duvarın temizlenmesi: Dış cephe boyaları zaman içinde kabararak kabuklanma benzeri kirlilikler oluşturabilir. Bu kabukların ve kabarmaların boya öncesinde t

emizlenmesi gerekir. Aynı zamanda yoğun toz, çamur ile kaplı duvarların boyanması da doğru değildir. Öncelikle gerektiği hallerde duvarların yıkanması ardından kuruması ile boyaya hazırlanması gerekir.

      Tamiratların yapılması: Dış cephe duvarlarında zaman içinde küçük delikler ve çatlaklar olması adeta kaçınılmazdır. Bu delik ve çatlakların macun ile doldurulması boyanın pürüzsüz görünümü için yapılmalıdır.

      Astarlama: Yapılan boyanın yüzeye tam yapışması ve boyanın bütün yüzeye homojen dağılımı için astarlama işlemini yapmalısınız. Astar, boyanın altında onu koruyan bir zemin oluşturacak ve ömrünü uzatacaktır.

      Boyama: Dış cephe duvarlarının boyaya hazır hale getirilmesinin ardından boyama aşamasına geçilebilir. Silikonlu dış cephe boyası kullanabilir ve uzun yıllar yeniden boyamadan binanızın estetik görünümünü korumasını sağlayabilirsiniz.

dış cephe nasıl boyanır

Dış Cephe Boyası Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

En iyi dış cephe boyası kullanılması en fazla dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alır. Binanın değerini kaliteli boya kullanarak artırmanız mümkün olur. Kaliteli boya kullanmanız aynı zamanda boyama süresinin kısalmasını da sağlar. Kaliteli dış cephe boyası ile boyanın bitmesi için uzun süre beklemenize gerek kalmaz.

Müstakil ev dış cephe boyaları uygulanırken dahi dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar arasında iş güvenliği yer alır. Boya sırasında yüksekten düşmenin can kayıplarına ve çeşitli sorunlara neden olmaması için güvenlik önlemleri alınmalıdır. Yüksek binalarda boya iskele kurulmadan yapılmamalıdır. Emniyet kemeri kullanılmalı ve düşme riskinin önüne geçilmelidir.

Dış Cephe Boyası Ne Zaman Yapılır?

Polisan dış cephe boyası kalitesi ile beklentilerin üzerine çıkmayı başarır. En iyi boyayı seçseniz dahi mükemmel sonuç almak için doğru zamanda boyanın yapılması gerekir. Dış cephe boyama yapılması sırasında duvarın kuru olması gerekir. Bundan dolayı özellikle yağışın çok olduğu zaman diliminde dış cephe boyanın yapılması tavsiye edilmemektedir. Dış cephe boyama için en ideal zaman ilkbahar dönemidir.

Dış cephe boyası renkleri Polisan tarafından geniş bir yelpazede sunulur. Siz de bu renkler arasından uygun olanı seçebilirsiniz. Binanızın dikkat çekici ve estetik görünmesini sağlayabilirsiniz. Dış cephe boyası fiyatları Polisan tarafından bütçe dostu olarak sunulur. Bu kaliteli boyalar ile dış cephelerinizi güvenle boyayabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.