Yeni boya yapılmış alanlarda boya kokusunun geçmesi için;
● Mekânların en iyi şekilde havalandırılması
● Mekân içerisinde bitki yetiştirme
● Aktif karbon filtre kullanımı
● Koku emiciler
● Limon ve sirke kullanımı gibi basit ama etkili yöntemler kullanılabilir.
Boya kokusunun en aza indirilmesinde kullanılan boyanın kaliteli seçilmesi ve işlem sırasında mekânların en iyi şekilde havalandırılması son derece önemlidir.
Boya Kokusu Nasıl Geçer?
Boya kokusu nasıl geçer sorusu özellikle yeni badana boya yaptırmış kişiler tarafından oldukça sık araştırılan bir konudur. Boya kokusu; kullanılan boyanın türüne, boyama işleminin boyutuna ve havalandırmaya ne kadar dikkat ettiğinize bağlı olarak değişebilir.
Ortamdaki boya kokusunun hızlı ve etkin bir biçimde yok edilmesi için en iyi yöntem havalandırmadır. Mümkün olduğunca boya yapma işlemi sırasında da tüm havalandırma imkânlarının kullanılmış olması önemlidir. Bu durum ile karşı karşıya kalmak istemeyenler için kokusuz boya olarak satışı yapılan boyalardan satın alınabilir.
Kapılarda Yağlı Boya Kokusu Nasıl Gider?
Yağlı boya kokusu nasıl gider, yağlı boya ile işlem yapmış kişiler tarafından cevap aranılan bir sorudur. Yağlı boyalar genellikle kapılarda ve pencerelerde kullanılır. Duvar boyası olarak pek tercih edilmeyen bu boyanın kokusu oldukça yoğun olarak hissedilir. Yağlı boyaların kokusu diğer boyalara oranla daha kalıcıdır. Bu nedenle bu boyanın kokusunun ortamdan tam olarak gitmesi biraz daha fazla zaman alacaktır. Kullanılan yağlı boyanın türüne göre kokunun yoğunluğunun farklılaşacağı da bilinmelidir.
Yağlı boya ile işlem yapılmış ise bu alanlar en iyi şekilde havalandırılmalıdır. Havalandırmanın yanı sıra koku emiciler ve koku maskeleri de yine ortamdaki kokunun yok edilmesi açısından önemlidir.
Boya Kokusu Zararlı mı?
Kokusuz boyalar, boya ile işlem yapacak kişilerin akıllarında bulunan boya kokusu zararlı mı sorusuna alternatif olarak üretilmektedir.
Özellikle boyada bulunan uçucu organik bileşenler (VOC'lar) nedeniyle bu kokunun solunmaması önerilmektedir. VOC'lar; boya, vernik, tutkal ve benzeri ürünlerde bulunan kimyasal bileşenler olarak bilinmektedir.
Kokusuz duvar boyası üretiminde önemli gelişmeler elde eden Polisan, kokusuz boya arayışı içerisinde olanlara son derece geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Boya ve badana işlemleri için kış aylarını tercih eden veya soğuk günlerde bu işlemleri yapmak zorunda kalanlar için kokusuz boyalar ideal bir çözüm olacaktır. Zira yeterli havalandırmanın yapılamaması nedeniyle boya kokusu uzun süre ortamda kalarak kişilerin rahatsız olmasına neden olacaktır.
Polisan duvar boyaları ile evinize yeni bir soluk getirin! Renk kartelamızı keşfedin, hayatınıza renk katın.