Bahçe ve Balkon Boyama Nasıl Yapılır? Balkon ve Bahçe Duvar Boyası Renkleri Nelerdir?

Açık alanların yeniden canlandırılması ve korunması için etkili sonuçlar ortaya koyan balkon ve bahçe boyaması işlemleri çeşitli basamakların yerine getirilmesi ile kolaylıkla yapılmaktadır.
08-03-2024
Dakika
Bahçe ve Balkon Boyama Nasıl Yapılır? Balkon ve Bahçe Duvar Boyası Renkleri Nelerdir?

Bahçe ve Balkon Boyama Nasıl Yapılır? Balkon ve Bahçe Duvar Boyası Renkleri Nelerdir?

Balkon boyama işlemi balkonların daha temiz ve estetik bir görünüme kavuşmasını sağlayan işler arasında yer alır. Açık alanların yeniden canlandırılması ve korunması için etkili sonuçlar ortaya koyan balkon ve bahçe boyaması işlemleri çeşitli basamakların yerine getirilmesi ile kolaylıkla yapılmaktadır. Boyama işlemi için aşağıdaki adımların takip edilmesi işlerin kolaylaşmasına ve iyi sonuçların ortaya çıkmasında etkili olacaktır:

      Hazırlık

      Malzeme temini

      Boyama işlemi

      Temizlik aşaması sırasıyla gerçekleştirilerek kusursuz sonuçların alınması sağlanmaktadır.

Balkon Duvar Boyama Nasıl Yapılır?

Balkonunuzu boyama işlemini istediğiniz renge karar verdikten sonra boya seçimi ile süreci başlatabilirsiniz.

Balkon duvar boyaması için gerekli malzemelerin temini yapıldıktan sonra daha rahat ve konforlu bir çalışma için balkonun boşaltılması gerekir. Boşaltma işleminin ardından gerekli zemin koruyucu malzemelerin yerleştirilmesi ile ön hazırlık tamamlanmış olacaktır. Hazırladığınız boya ile boyama işlemine geçmeden önce balkonda tamirat ve tadilat gerektiren noktaların elden geçirilmesi, alınacak sonucun maksimum düzeyde olmasını sağlayacaktır.

Boyama işlemine tavan ve kenarlar için kesme işlemi yaparak başlanması ortaya profesyonel sonuçların çıkmasını sağlayacaktır. Balkon duvarı boyama işlemi birkaç kat gerektirebilir, böyle durumlarda boyanın kuruması için katlar arası gerekli sürenin beklenmesi önemlidir.  


Bahçe Duvar Boyama Nasıl Yapılır?

Bahçe demiri boyama işlemi bahçe duvarının boyanmasını gerektiren durumlarda mutlaka yapılması gereken bir işlemdir. Bahçenin tam anlamıyla temiz olması için duvarların yanı sıra bahçenin demirlerinin de boyanması gerekir.

Bahçe duvarlarının ve demirlerinin boyanması bahçenin görünümünün güzelleştirilmesi kadar duvarların ve demirlerin daha dayanıklı hale getirilmesinde de etkili olmaktadır. Bahçe duvarını boyarken ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeler ise şu şekildedir:

      Dış mekan duvar boyası

      Boya fırçası veya rulo

      Zemin örtüsü

      Boya tepsisi

      Radyatör fırçası (opsiyonel, zor ulaşılan köşeler için)

      Temizleme malzemeleri

Bahçe duvarını boyamaya başlamadan önce tüm malzemelerin tam olarak edinilmiş olması, olası vakit kayıplarının önüne geçecektir.

 

 

Balkon ve Bahçe Duvar Boyası Renkleri Nelerdir?

Balkon boyası renkleri kişisel tercihler ve balkonda bulunan eşyaların renkleri ile uyumlu olarak tercih edilebilir. Ev sahipleri için balkonlar ve bahçeler evlerinin bir uzantısı olarak algılanmaktadır. Bu yaşam alanlarının konforlu, estetik ve hijyenik görünmesi ortamın daha keyif verici olmasını sağlar.

Balkon ve bahçe duvar boyası seçilirken iklim koşulları da mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Uygulanacak olan boyanın uzun müddet duvarı koruması ve estetik bütünlüğü sağlaması için duvarın bulunduğu alanın iklim şartlarına uyumlu bir boya olması gerekmektedir.

Balkon duvarı boyası fiyatları tercih edilecek olan boyanın markasına ve kalitesine göre farklılık gösterir. Polisan renk kartelasından seçeceğiniz renkler ile balkonlarınızı ve bahçe duvarlarınızı iç dünyanızı yansıtan renkler ile renklendirebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.