Su Bazlı Vernik Nerede Kullanılır? Vernik Çeşitleri Nelerdir?

Vernik, ahşap mobilyaların ve eşyaların estetik görünmesi ve korunması amacıyla uygulanır. Saydam olarak üretilen verniğin içinde reçine, solvent ve yağ bulunur. Ahşap vernik ile verniklenen yüzeyler çok daha güzel görünür.
08-03-2024
Dakika
Su Bazlı Vernik Nerede Kullanılır? Vernik Çeşitleri Nelerdir?
Su bazlı ahşap koruyucu vernik, akrilik reçineden üretilir. Hızla kurur ve mobilya kısa sürede kullanılmaya başlanır. Koruyucu özelliği maksimum seviyededir. Uygulanması pratiktir ve siz de ahşap mobilyalarınızı su bazlı vernik ile kolayca vernikleyebilirsiniz. Bu şekilde parlaklığı azalan mobilyaların tekrar yeni görünmesini sağlayabilirsiniz.

Su Bazlı Vernik Nerede Kullanılır?

Su bazlı vernik kullanım kolaylığı sunar. Bu özelliği ile ahşap mobilyaların korunmasını sağlamanın yanında hobi ürünlerinin de boyanmasında pratik şekilde kullanılır. Mobilya vernik ile yüzeyleri boyamak için fırça ya da rulo yeterli olur ayrıca yeni nesil vernikler arasında sprey vernikler de bulunmaktadır. Sprey verniği ise sadece püskürterek kullanabilirsiniz. Su bazlı verniğin kullanıldığı yerler şu şekildedir:

       Ahşap mobilyalar

       Hobi ürünleri

       Cam eşyalar

       Dekoratif ürünler

       Mutfak dolapları

       Metal eşyalar

       Seramik ürünler

       Plastik eşyalar

Su bazlı olan vernik üzerine sürüldüğü eşyaların korunmasına katkı sağlar. Parlaklığını uzun süre korur. Bu şekilde dış mekanlarda kullanılan eşyaların verniklenmesinde de güvenle kullanılabilir. Ultraviyole ışınlardan etkilenmeyen su bazlı vernik uygulanan mobilyalar ve diğer ürünler güneş ışığının yoğun olduğu yerlerde de rahatça kullanılabilirler.


su bazlı vernik nedir 

Vernik Çeşitleri Nelerdir? 

Vernik çeşitleri kullanıldıkları alanların genişlemesi ile artmaya devam ediyor. Vernikli ahşap boyası kullanılarak ahşap mobilyaların ve diğer ürünlerin ömrünün uzaması sağlanıyor. Geliştirilen vernik çeşitleri sahip oldukları özelliklere bağlı olarak farklı alanlarda kullanılabilir. Verniğin kullanım alanının oldukça geniş olmasını da geliştirilen vernik çeşitleri sağlıyor. Günümüzde kullanılan vernik çeşitleri şu şekildedir:

       Su bazlı vernik: Akrilik esaslı olarak üretilirler. Bazı ürünler su ile inceltilerek kullanılırken Polisan tarafından üretilen verniği inceltmeden de kullanmak mümkündür. Kullanım alanı en geniş vernik çeşididir. Diğer vernik çeşitlerine göre çok daha hızlı kurur. İçinde sağlık için zararlı maddeler bulunmaz.

       Selülozik vernik: Yaygın olarak kullanılan vernik çeşitlerindendir. Tiner ile inceltilerek kullanılır. Ahşap mobilyaların üzerine uygulanan verniktir.

       Poliüretan vernik: Uygulandığı yüzeyin ve eşyanın dayanıklılığı artırır. Profesyonel kullanım için uygundur.

Vernik denildiğinde akıllara ahşap mobilyaların ve diğer uygulandığı yüzeylerin parlak görünmesini sağlayan ürün gelir. Bunun yanında farklı beğenilere hitap etmesi için parlak, yarı mat ve mat olarak da vernik çeşitleri bulunur. Tüm vernik çeşitleri eşyaların çizilmelere, darbelere dayanıklı olmasını sağlar.

Su Bazlı Vernik Nasıl Kullanılır?

Polisan’ın vernik ürünleri su bazlı olması ile dikkat çekmektedir. Kullanım kolaylığı olması için sprey vernik de bulunur. Bu verniğin uygulanması için fırça ya da ruloya ihtiyaç duyulmaz. Verniklenecek yüzeye püskürtülmesi yeterli olacaktır. Kullandığınız ahşap mobilyaları, hobi ürünlerini ve verniklenebilecek diğer ürünlerin üzerine kendiniz uygulayabilirsiniz.

Daha önce verniklenmiş olan mobilyalar üzerine de vernik hiçbir işlem yapılmasına gerek olmadan uygulanabilir. Kutu ile satışı yapılan vernikleri fırça, rulo ya da süngerle uygulayabilirsiniz. Sprey vernik kullandığınızda uygulamak için ayrıca bir ürüne ihtiyaç duymazsınız.

Verniği bir yüzeye iki kat olarak uygulamak gerekir. İlk kat kuruduktan sonra ikinci kat uygulanabilir. Gerek duyulması halinde üçüncü kat uygulanabilir. Ahşap sprey vernik kokusuzdur ve bu özelliği ile kapalı alanlarda da güvenle kullanılabilir.. Vernik fiyatları ekonomik aynı zamanda güvenli ürünleri olan vernikleri Polisan ürünleri arasından kolayca bulabilirsiniz

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.