Ahşap Mobilya Boyası Nasıl Yenilenir? Eski Dolapları Boyama Fikirleri

Ev dekorasyonunda mobilyalar önemli bir yer tutar. Mobilyalar sürekli kullanılan ürünlerdir ve bundan dolayı da zaman içinde renginde solma, çizilme gibi hoş olmayan görünümler oluşabilir. Mobilyalarınızı seviyor ve değiştirmek istemiyorsanız yenilemek için ahşap boyası kullanarak mobilyanızı yenileyebilirsiniz. Mobilyalarınızı değiştirmek yerine daha ekonomik çözüm bulmanız ahşap boyama ile mümkün olabilir. Üstelik mobilyanın yeni görünümünü tekrar kazanmasını sağlayacak boyamayı kendiniz kolayca yapabilirsiniz. Bu yazımızda mobilya boyama işlemini yapabilmeniz için pratik fikirler bulabilirsiniz.
08-03-2024
Dakika
Ahşap Mobilya Boyası Nasıl Yenilenir? Eski Dolapları Boyama Fikirleri

Ahşap Mobilya Boyası Nasıl Yenilenir? 

Ahşap mobilyaları yenilemek için onları boyamak pratik bir çözümdür. Geliştirilen yeni nesil boyalar ile usta olmaya gerek olmadan boyanabilir ve yeni görünümünü elde etmesi sağlanabilir. Mobilya boyama için kullanılabilecek farklı yöntemler bulunur. Her iki yöntem de fazla zaman ve güç istemeden uygulanabilir. Mobilyaların yanında tüm ahşap yüzeyleri, bibloları boyayabilirsiniz. Bu şekilde yeni bir hobi edinebilir ve mobilyalarınızı da ekonomik bütçelerle yenileyebilirsiniz. Eskiyen ama atmaya kıyamadığınız mobilyalarınızı boyamak için Polisan ahşap boyası çeşitlerinden yararlanabilirsiniz. Mobilyaları boyamak için kullanabileceğiniz iki yöntem şu şekildedir:

       Ahşap mobilyanın yüzeyini su bazlı ahşap boyası kullanarak rulo ya da fırça yardımı ile boyayabilirsiniz.

       Sprey ahşap boyası kullanarak mobilyayı boyayabilir hatta dilerseniz rengini de değiştirebilirsiniz.

Eski Mobilya Boyama

Eskiyen mobilyaları boyamak yenileme maliyetini minimuma düşürmenin yanında ayrıca kaliteli zaman geçirmenizi de sağlar. Mobilyalarınızın rengini artık beğenmiyorsanız değiştirebilir ve dekorasyona farklı bir hava katabilirsiniz. Mobilya boya renkleri arasından seçimlerinizi yaparken diğer eşyaların, duvarın rengine ve halınıza uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.

Biblo, sehpa, pencere pervazı gibi alanları boyamak için sprey boya kullanabilirsiniz. Bu şekilde çok daha hızlı sonuç alabilirsiniz. Akrilik reçine esaslı sprey boya kullanmak son derece kolaydır ve uygulamasını şu şekilde yapabilirsiniz:
Boyama yapılacak yüzeyin üzerinde toz ve kir bulunmaması gerekir. Bunun için öncelikle mobilyayı silerek temizlemeli ve boyaya hazırlamalısınız.
Sprey boyayı çalkaladıktan sonra boyanacak yüzeye 25-30 santim uzaklıkta tutarak bütün yüzeye homojen olarak boyayı sıkmalısınız.
Birinci katın kurumasını bekledikten sonra gerekli durumlarda ikinci katı uygulayabilirsiniz.
Uyguladığınız boya birkaç saat içinde kurur. Bunun yanında tam olarak kuruması için 24 saat beklemeniz yararlı olur.

ahşap boyası nasıl kullanılır


Eski Dolapları Boyama Fikirleri

Evlerin vazgeçilmez eşyaları arasında dolaplar da vardır. Dolap boyası ile dolaplarınızın ömrünü uzatabilirsiniz. Dolaplar iç dekorasyonda kullanılan eşyalar arasında yer alır. Bundan dolayı sprey boya ile boyanması daha pratik çözümler sunar. Mobilyanın rengini değiştirmek istediğinizde ahşap boya renkleri arasından seçimlerinizi yapabilirsiniz. Koyu renkli dolaplarınızı açık renkli yapabilirsiniz.

Beyaz trend renkler arasında olmaya devam ediyor. Siz de mobilya boyası beyaz renk olarak tercih edebilir ve dekorasyonunuzun trend renklerde olmasını sağlayabilirsiniz. Dolabınızı X1 Kokusuz Parlak ile boyayabilirsiniz. Boyanacak yüzeyi öncelikle temizleyerek kir ve kalıntıdan arındırmalısınız. Daha sonra dolabı zımparalayarak boyanın tutuculuğunu artırmalısınız. Ardından ise su bazlı mobilya boyasını fırça yardımı ile dolabınıza sürebilirsiniz. Rulo ya da fırça kullanırken çok fazla bastırmamaya dikkat etmelisiniz. Bir diğer dikkat etmeniz gereken önemli nokta ise ilk kat kurumadan ikinci katı sürmemeniz gerektiğidir. Su bazlı ahşap boyası ile boyama işlemini yaptığınız takdirde daha hızlı kuruduğunu görebilirsiniz. Ardından vernik kullanarak boyanın dayanıklılığını artırabilirsiniz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.